Uw gastheer

Ik heb als puber ooit een verhaal geschreven:
Ooit leefde ik verplicht samen met iemand waar ik een hekel aan had. Ik stoorde me de hele dag aan alles van die persoon. Ik wilde graag weg maar dat kon niet. Ik was verplicht om met die persoon samen te leven. Iedere dag opnieuw. De hele dag. Ik werd daar op een gegeven moment zo ongelukkig van dat ik zelfmoord pleegde, door van een flat af te springen. Eenmaal beneden neergestort, bleek dat ik niet sterven kon. Ik kon niet weg uit de situatie, zelfs niet door te sterven. Uiteindelijk legde ik me bij de situatie neer en ging uiteindelijk zelfs van de ander houden. We kregen zelfs kinderen. Onze kinderen hadden dezelfde gave als ik. Ze konden niet sterven. Een van hun favoriete bezigheden was voor hun lol van de flat afspringen…

Gedissocieerde toeschouwer
Ik ben het grootste gedeelte van mijn leven als gedissocieerde toeschouwer doorgekomen. Dat was voor mij gewoon en bekend. Ik nam om te overleven zo ver als ik kon afstand van mijn lichaam en gevoelens. Ik voelde me ergens te onveilig om mezelf te voelen of mezelf te tonen aan de buitenwereld. Een deel van mijn persoonlijke ontwikkeling en dan met name het deel van relaties aangaan, is stil komen te staan.

Mijn instrument 
Het zo ver buiten mij zelf uitreiken deed ik om te overleven. Uit angst. Deze overlevingsstrategie is nu mijn instrument geworden in het zitten. Ik kan ongekend ver uitreiken naar de ander. Ongekend mijn grenzen oprekken. Nu doe ik dat echter vanuit bewustzijn en liefde.

Mijn innerlijke mannetje
Wat ben ik bizar veranderd het afgelopen jaar. Onherkenbaar. Ook voor mij. Ik ben langzaam volwassen aan het worden. Echt volwassen. Niet zoals ik voorgeleefd gekregen heb, door mijn mannelijke voorouders, door het innerlijk kind te ontkennen. Maar juist door er ook voor hem helemaal te zijn. Hem te containen. Zijn wisdom, waarnemingen, behoeftes te zien en te eren. Voor hem te gaan staan. Krachtig in mijn eigen licht. In het zitten speelt mijn innerlijke mannetje een belangrijke rol. Hij ziet zo goed of er verbinding is.