Bericht van uw gastheer:
Zitten spiegelt. Je krijgt terug wat je zelf bewust dan wel onbewust inbrengt. De gastheer is er slechts om de ruimte te bewaken en om zichzelf in te brengen. Er wordt niets voor je opgelost. Als je het lastig vindt om controle los te laten, dan zul je minder voelen en meer blijven denken. Als je je helemaal overgeeft aan alles wat je in je lichaam ervaart,  zak je wellicht je in extatische en orgastische bestaansbodem. Maar er zijn geen garanties te geven…

November 2018
Ervaring van Chiara met één op één zitten met mij

Bijzondere man ontmoet. Hij zit met mensen. Tegenover elkaar. Zitten. Voelen. Ongefilterd er helemaal zijn. Ik had al wat ervaring met sharing, en tantrische meditatie. Maar dit was new level van openheid. Van helemaal jezelf zijn. Zodra we zaten voelde ik gelijk een andere staat van zijn. Ik werd gezien. Ik werd uitgenodigd. Mijn hoofd ging spreken. Mijn donkerste delen gooide ik van mij af en smeet ik voor hem , tussen onze leegte. Hij werd getriggerd. Boos! Woedend. Hij hield zich niet in. Ik kreeg ervan langs. FAKYOU MET JE VERHAALTJES. De duisternis smolt weg. Ik voelde dat ik nu echt ontvangen werd. Een voelend hart is een delend hart. Mijn energie viel als een zware deken van mij af en ik werd wakker. Deze man heeft mij totaal gezien. Alle stukjes, alle spelonken van mijn ziel. Nog nooit heb ik mij zo geëerd gevoeld.

December 2018
Ervaring van Brigit na een zit-dag

“Zo veel spaceholding en bedding, waarin ik kon rusten en zijn gisteren. Maar ook dat ik me echt begrepen voelde…”.

“Het voelde voor mij op momenten als een hele fijne sterke mannelijke energie in de groep, die mijn vrouwelijke pool/tegenhanger van wat jij neerzette.. aansprak om te reageren…”.

“Ik kan me zo indenken dat wanneer je die energie kan neerzetten en die openheid in je liefdesrelatie …. Pfoeee de gedachte alleen maakt me al extatisch. Dak eraf!! Dat gun ik echt iedereen… Thuiskomen is dat”.

“Voel in mij wat ik zou omschrijven als verlangen. Een stukje geprojecteerd op jou/de mannelijke energie die jij neerzette. Maar zie/voel dat het vooral het verlangen naar het mannelijke veld is”.

“Gisteren heeft een verlangen gevoed en helderder gemaakt in wat ik in relaties wil zowel vriendschappelijk en intiem en ook weer verduidelijkt hoe ik me tot mijn kinderen en de mensen/werk om mij heen wil verhouden”.

December 2018 Elmer naar aanleiding van een zit-dag
“Ik vond het weer geweldig gisteren, heerlijk om mijn boosheid weer eens goed te voelen in contact. Ik merk dat het lekker doorwerkt vandaag. Dank je wel voor deze prachtige dag Marc!”.

Eén op één zitten met mij, november 2018
Verslag van Annelies
Automatisch scan ik hem op allerlei lagen, mijn aura doet dat automatisch, het helpt mij veilig voelen in contact. Ik wil iemand helemaal kunnen voelen…elkaar ontmoeten waar ik op hou en de ander terug duwt. Ik verwelkom zijn boosheid, schrik er niet van, kan hem daardoor juist beter voelen.

Als ik vraag of hij kan voelen dat ik mijn hart voor hem open, geeft hij terug dat hij me juist niet meer kan voelen…fascinerend! Dus stop ik met uitreiken en concentreer me op mezelf… er komen tranen, oude ideeën van teveel zijn, teveel willen … en de realisatie dat die ideeën oud zijn. Ik krijg terug dat juist door me op mezelf te richten, er helemaal voor mezelf te zijn, hij me veel meer kan voelen, wat hem uitnodigt dieper te zakken in zichzelf.

Wow! Zo werkt het dus: door me helemaal op mezelf te concentreren, te voelen wat daar gebeurt, verlies ik de ander niet, maar wordt hij juist voor mij ook meer voelbaar (wat ik juist nodig heb), èn raak ik mezelf niet kwijt. Integendeel: ik voel speelsheid opkomen, lichtheid, mijn kleine meisje, ik voel mijn bekken, wow wat een energie daar, wat een bekken power! Ongegeneerd mag ik die energie voelen in mijn bekken. Ik spreek mijn verlangen uit (“ik wil gepenetreerd, opgevuld worden”), en we bedrijven als het ware energetisch de liefde, intens, krachtig en zuiver…verbinding en stroming op diepere lagen. Juist door helemaal in mijn eigen energetische bubble te zijn open ik me voor deze man. Verwonderd ben ik: zo lang al zoekend hoe ik me met een man kan verbinden, zonder mijzelf te verliezen, zo eenvoudig blijkt het te zijn…

Langzamerhand komt er een diepe rust over me, mijn gedachten zijn zo goed als gestopt, ik drijf op een veld van liefde en licht, voel een enorme expansie. Dit is mijn essentie: licht en liefde. Hoe mooi om daar weer naar terug te kunnen keren door samen te zitten. Dankbaar ben ik. Voor deze ervaring en voor deze man.

Verslag van Helma, na een groepszitting.
DE HEMEL OP AARDE

Als rasechte kat-uit-de-boom-kijker vind ik het best spannend zo’n avondje ‘zitten’ met naar ik dacht drie mannen en mijn vriendinnetje. De hele gedachte daaraan heb ik een beetje geblokt. En dan blijken het er vier!

Drie van de heren voelen al best vertrouwd, omdat ik hen al eens gezien heb of hun verhaal al ken. Toch is het idee van nabijheid op zo’n zolderkamer voor mij iets, waardoor het aanvankelijk even duurt voordat ik in mijn lichaam aanwezig ben.

Daarom is het fijn om deze vuurdoop te hebben in een kleine groep. Ook omdat ik het zelf soms moeilijk vind om ruimte in te nemen en zoveel oppik van de mensen om mij heen.

Maar dan het delen. OMG wat is dat mooi. Dan blijken mannen ook gewoon mensen met een prachtige kwetsbare ziel. Iedereen open en bloot, zover als hij of zij zelf durft te gaan. Onderzoekend, geraakt en soms rauw. De onderlinge verbinding in het mens-zijn zo sterk.

Voor mij is het alsof ik in de hemel op aarde ben beland. Dit is zoals menselijk contact hoort te zijn. Dit is de bedoeling. Hier heb ik vanaf mijn jeugd naar verlangd (en eerlijk is eerlijk heel soms vond ik het ook). Deze echtheid verwarmt mijn hart.

De energie is zacht en uitnodigend en wat daarin mag ontstaan soms overweldigend. Er gaat zoveel door me heen dat ik soms niet de woorden kan vatten over wat er in mij word geraakt, omdat ik niet weet waar ik beginnen moet

Dank, lieve Marc, dat jij dit in het leven geroepen hebt. Om eerlijk te zijn wil ik eigenlijk niet meer weg. Laten we samen een wereldje bouwen waar deze vorm van contact de maatstaf is. ❤

Ervaring met groep-zitting
Anoniem

“Het zitten vond ik mooi en confronterend. Lastig ook. Ik kwam binnen met de verwachting dat het zou lijken op Circling en dat verwarde me, omdat het iets anders was.  Ik vond ons moment heel mooi. Vond het jammer dat het zo kort was… Ik herkende mijn openen–en-sluiten van mijn hart”.

“Ik ervaar zitten als ‘energiewerk’, als ‘tantrisch”.

“Ik ervoer tijdens de avond dat jij echt de katalysator bent van de avond, jij knalt de energie in de ruimte. Maakt het zichtbaar”.

“Voor mij was dat wennen en vreemd, maar ik ervaar ook je heldere en liefdevolle intenties ermee. Nu ik deze laatste zin schrijf voel ik verdriet in mij en begin ik te huilen. Ik herken je verlangen naar echtheid, naar diepte, elkaar echt ontmoeten. Want die extase, die liefdevolle gevoelens die jij beschrijft wil ik ook graag zo diep kunnen ervaren”.